EtusivuAsiakkaatRavintola Bassi

Ravintola Bassi

Ravintola Bassi sijaitsee Turun ydinkeskustassa, Aurajoen varrella. Bassi on erikoistunut erityisesti kala- ja äyriäisruokiin. Vanhan rakennuksen historia yltää aikaan ennen Turun paloa. Talon rakennuttaja oli apteekkari Erik Julin ja suunnittelusta vastasi arkkitehti Charles Bassi. Talo on kokenut useita remontteja ja muutostöitä historiansa aikana. Tuoreimman uudistusremontin myötä talosta löydettiin mm. kellariholvit ja seinärakenteita, jotka ovat peräisin vuodelta 1827.

Bassin uusi ilme on valoisa ja ravintolasta löytyy suuren 150-paikkaisen salin lisäksi useita kabinettitiloja. Tilat on remontoitu historiaa kunnioittaen, mutta unohtamatta nykyajan mukavuuksia. Ravintolan ullakkotilassa sijaitsee lisäksi klubi ja kattoterassi, jonne asiakkaat voivat siirtyä jatkamaan iltaa ruokailun jälkeen.

Bassin uudistuksen suunnitteli arkkitehti Niklas Kronberg ja tila- ja sisustussuunnittelusta vastasi sisustusarkkitehti Maija Viitala Schauman Arkkitehdit Oy:stä. Restatop toimitti ravintolan puolelle kaikki ruokapöydät ja tuolit, sekä upean Crown Major -kattokruunun Kajuutta-kabinettiin. Yläkerrassa sijaitsevaan klubiin toimitettiin myös kaikki irtokalusteet sekä ulkokalusteet kattoterassille.

Pääsali päiväsaikaan, Ravintola Bassi Turku.

Kajuutta-kabinetti, Ravintola Bassi Turku.

Suunnittelu: Niklas Kronberg ja Maija Viitala, Schauman Arkkitehdit Oy
Toteuttaja: Restatop Oy
Toimitussisältö: irtokalusteet, valaisimia ja terassikalusteet
Kuvat: Wellu Hämäläinen