Takaisin

Puu, viherkasvit ja lämpimät sävyt värittivät Tukholman messuja

Restatopin tiimi vieraili perinteisesti Stockholm Furniture Fair -messuilla inspiroitumassa tulevan vuoden väreistä, materiaaleista ja trendeistä sisustuksessa. Jo pidempään esillä ollut luontoteema ja vihreän sävyt korostuivat messuilla edelleen ja lähes jokaisella osastolla nähtiin upeita kukka- ja kasviasetelmia. Vihreys on saanut rinnalleen myös lämpimiä oranssin ja keltaisen sävyjä sekä ihanan neutraalin nuden. Kokosimme messujen mieleenpainuvimmat tuotteet ja teemat yhdeksi artikkeliksi blogiimme.

1. Puu ja muut luonnolliset materiaalit korostuivat niin valaisimissa kuin kalusteissakin

Materiaaleissa ylitse muiden nousi puu. Puun luonnollisuus ja kauneus korostui etenkin kalusteiden viimeistelyssä ja muotoilussa. Terävät kulmat ovat vaihtuneet lähemmäs orgaanisia pehmeitä linjoja.  Esillä oli niin massiivipuusta valmistettuja sohvan runkoja kuin puuosin viimeisteltyjä valaisimiakin.

Toinen mieleenpainuva luonnonmateriaali, joka hurmasi myös kirkkailla väreillä oli poronjäkälästä valmistetut erilaiset akustiset taulut.

2. Harmaus on ohitse ja 70-luku nousee jälleen

On piristävää huomata, että vielä joku aika sitten valloillaan ollut harmaan ja mustan aikakausi on vihdoin ohitse. Värejä nähtiin messuilla paljon niin kirkkaasta sähkönsinisestä aina hillittyihin nuden ja beigen sävyihin. Kokonaisuudet olivat harmonisia ja raikkaita. Kirkkaat värit korostuivat myös pienissä sisustustuotteissa.

Enea Kaiak Lounge chair, Stockholm Furniture Fair Enean uusi Kaiak-loungetuoli hurmasi myös lämpimän keltaisella verhoilullaan. Enean Puck-rahisarjaan oli tullut myös kaksi uutuusmallia, matalampi pikkuistuin sekä leveä Puck-penkki.

Mazen osastolla nähtiin niin kirkkaita sävyjä kuin puupintaakin. Pythagoras XS -seinähyllyjen värit olivat kauniisti esillä. Useampia hyllyjä yhdistämällä saa luotua suurempia kokonaisuuksia pieniinkin tiloihin.

3. Muunneltavuus korostui tiloissa ja kalusteissa

Kalusteiden ja tilojen muunneltavuus oli yksi selkeästi korostuva piirre messuilla. Erilaisia modulaarisia sohvia ja työpisteitä näkyi monilla osastoilla. Muunneltavuus ja monikäyttöisyys näkyi myös pienemmissä sisustustarvikkeissa, kuten valaisimissa ja naulakoissa.

Götessonin akustoiva The Hut Lounge toimii rauhaisana neuvottelutilana sekä lepopaikkana. Moduuleita on saatavana erilaisia ja ne on varusteltu pyörillä. Pyörät helpottavat kalusteiden siirtämistä kun kaipaat vaihtelua järjestykseen.
Ari Kanervan suunnittelemassa Kaarassa on kaikki mitä liikkuvalta työpisteeltä voit toivoa. Leikkisä muotoilu mahdollistaa siirtymisen helposti ja nopeasti paikasta toiseen. Hauska tuoli opiskelu- ja julkitiloihin.

4. Upeita kokonaisuuksia myös terasseille ja ulkotiloihin

Ulkokalusteita oli messuilla myös hienosti esillä ja niistä huokui myös edellä mainittu monipuolisuus ja muokattavuus. Paljon modulaarisia sohvia, eväitä kesäkeittiöön sekä kestäviä laadukkaita materiaaleja.

WRB-tuoli Paged Paged esitteli messuilla WRB-teknologiaa hyödyntävän puutuolin. WRB-käsitellyt pyökkipuiset tuolit kestävät tuulta, sadetta ja paahtavaa aurinkoa. Vihdoinkin siis puinen tuoli myös Suomen säihin!
Pedralin osastolla nähtiin uutuudet Tribeca-tuolisarja sekä Elliot-pöytä. Esillä oli myös ulkokäyttöön tarkoitettu Giravolta-pöytävalaisin, josta on saatavana myös korkea lattiavalaisin. Enean osastolla esillä oli uusi Street-tuoli, josta saatavana käsinojallinen ja nojaton malli.


Edellinen
Stockholm Furniture Fair 2019
Seuraava
Nyt on paras aika tilata kesän terassikalusteet

Takaisin ylös