Takaisin

Salone del Mobile 2019 - Milanon messujen parhaat palat

Restatopin myyntitiimi vieraili Milanossa tutustumassa kevään uutuuksiin ja tämän hetken sisustustrendeihin. Euroopan suurin designalan tapahtuma Salone del Mobile tarjosi jälleen rutkasti nähtävää. Mieleen messuilta jäivät erityisesti luonnonläheinen värimaailma sekä aidot materiaalit.

Selaa tuoretta esitettämme, johon on koottu messujen parhaat palat.

Väreissä esiin nousivat lämpimät ruskean ja nuden sävyt. Tumma puu, aito nahkaverhoilu ja rottinkiset yksityiskohdat toistuivat useissa kalusteissa. Myös erilaisten kivipintojen käyttö nousi esiin. Marmoria ja erilaisia kivipintoja oli käytetty niin tasoissa kuin valaisimien yksityiskohdissa. Hillityn värimaailman vallitessa leikiteltiin siis materiaaleilla ja tekstuureilla.

Valaisimissa kupari alkaa selvästi olla jo menneen talven lumia, tilalle ovat tulleet messinki ja kulta. Kiillotettu kromi ja alumiini ovat myös selvässä nousussa. Lasisia valaisimia oli messuilla myös ennätyksellisen paljon. Sekä kalusteiden että valaisimien muotoilussa oli nähtävissä yksinkertaista ja pelkistettyä tyylikkyyttä, joka tukee hyvin valloillaan olevaa kestävyysajattelua – keskitytään olennaiseen eli tuotteen toiminnallisuuteen, kestävyyteen sekä laadukkaisiin aitoihin materiaaleihin.

Tutustu muutamiin Milanon messujen kaluste- ja valaisinsuosikkeihimme alta:

NEWS FROM MILAN

Folk tuoli, Pedrali. Salon Del Mobile 2019.
FOLK • Pedrali, design CMB Design.
Minimalistisesti ja perinteitä vaalien muotoiltu Folk on mukava uutuus Pedralin mallistoon. Tuolin runko on valmistettu saarnesta, jota tukee valettu alumiinirengas istuimessa. Alumiinirengas on saatavana useissa väreissä ja se luo tuolin materiaalien välille hienon kontrastin. Istuin on saatavana myös rottinkisena. Rottinki on julkitilakäytössä usein haasteellinen materiaali, joten punoksen kestävyyttä on vahvistettu laittamalla rottingin sekaan vahvaa nylonlankaa. Punotun istuimen lisäksi valittavana on rajaton määrä verhoilumahdollisuuksia. Folk tuoteperheeseen kuuluu perustuolin lisäksi kaksi eri korkuista baarituolia (650 ja 750 mm), joissa on alumiininen jalkatuki.

Capdell Iconica nojatuoli, Milano 2019.
ICONICA • Capdell, design Gabriel Teixidó.
Gabriel Teixidón suunnitteleman Iconica-loungetuolin muotoilu herätti Milanossa runsaasti kiinnostusta. Muotoilussa on häivähdys Välimeren tunnelmaa, näkipä joku tässä Star Trek -henkeäkin! Puuosat on kauniisti viimeistelty, ja ne luovat tuolille kevyen rakenteen. Tuoli on ergonomisesti hyvin mukava istua.

Kinoko nojatuoli, ZilioA&C, Milano_2019
KINOKO • Zilio A&C, design Mentsen.
Zilion osastolla mieleenpainuvin uutuus oli Mentsenin suunnittelema Kinoko-nojatuoli. Tuolissa on klassisen tyylikäs muotoilu. Saarnipuinen runko kehystää istuimen ja luo samalla raamit tuolin muotoilulle. Osittain pyöristetty runko sekä pehmeälinjainen istuin tasapainottavat laatikkomaista rakennetta. Leveät käsinojat viimeistelevät istuinmukavuuden, ja niille voi vaikka laskea drinkkilasin tuolissa rentoutuessaan. Mainio uutuustuoli esimerkiksi hotellien aula- ja oleskelutiloihin.

MYTILUS • Arturo Alvarez.
Ruostumattomasta teräsverkosta valmistettu Mytilus on Arturo Alvarezin uusi valaisinsarja, joka on syntynyt merenpohjan liikkeen ja aaltojen innoittamana. Orgaaniset muodot ja verkkorakenne takaa, että valaisinsarja sopii niin industrial-tyyliseen sisustukseen kuin futuristisiin ja minimalistisiinkin tiloihin. Sarjaan kuuluu myös seinävalaisin.

Lola valaisin, LZF, Milano 2019.
LOLA • LZF, design Ray Power.
LZF:n Lola on ehdolla Interior Design lehden Best of Year -palkinnon saajaksi. Lolan huoliteltu ja moniulotteinen viilurakenne hämmästyttää. Rakenteen läpi tuleva valo on pehmeä ja hienostunut. Riippuvalaisin on saatavana useassa koossa, ja lisäksi sarjaan kuuluu pöytä- ja lattiavalaisin.

Gina, Zava, Milano 2019
GINA • Zava, design Franco Zavarise.
Niin perinteinen, mutta silti erityinen. Franco Zavarisen suunnittelema kartionmuotoinen Gina-riippuvalaisin on tyylikäs uutuus Zavan mallistoon. Ginan sisäpinnan ja ulkopinnan sävyt voi valita joka samanlaisiksi tai erivärisiksi ja luoda näin valaisimelle juuri omanlaisen, persoonallisen ilmeen.  Gina on erittäin monipuolinen ja se on yksinkertaisen muotoilunsa ansiosta helppo sijoittaa melkeinpä minne vain. Gina-valaisimista on useita eri kokoja, joisa suurimman halkaisija on jopa 700 mm.

Edellinen
Herkkujuustolan Juustotupa
Seuraava
Solo Sokos Hotel Seurahuone

Takaisin ylös