Takaisin

Messinkiset yksityiskohdat kruunaavat uudistuneen Paasiravintolan

Paasitornin sydämessä sijaitseva Paasiravintola sai arvoisensa tyylin, kun ravintola entisöitiin raikkaasti 2020-luvulle. Paasiravintolan suunnittelusta vastasi suunnittelutoimisto KOKO3. Restatop toimitti Paasiravintolaan irtokalusteita ja RT-Interiors vastasi laajasti ravintolan pintaremontista sekä kiintokalusteista.

Helsingin Siltasaaressa sijaitseva Paasiravintola hehkuu uutta sekä vanhaa. Rakennuksen historia ulottuu 1920-luvulle, ja uusi värimaailma saikin vaikutteita niin historiasta kuin aikaisemmin 1990-luvulla toteutetusta uudistuksesta. Uudistuksessa halutiin panostaa etenkin tilojen monikäyttöisyyteen, laatuun, valaistukseen sekä nykyaikaiseen tekniikkaan.

RT-Interiorsin ammattitatio erikoiskalustevalmistajana näkyy erityisesti Paasiravintolan räätälöidyissä tarjoilutiskeissä sekä pitkässä "Kahvit ja Herkut" -linjastossa. Kaikki buffet-kalusteet toteutettiin suunnittelijan suunnitelmien pohjalta.

- Haastetta kalusteiden valmistamiseen toivat useiden materiaalien yhdistelmät. Kaikki valmistettiin tarkasti mittojen mukaan, messinkiosat toimitettiin meille tietyn kokoisina paloina, joten kasausvaiheessa kalusteiden mitoitus piti olla tip top. Suureen itsepalvelulinjastoon suunniteltiin metallinen runko kalusteen sisälle, jotta se olisi turvallinen ja pitäisi kaiken kasassa. Metallirungon päälle on sitten rakennettu kalusteen ulkokuori, toteaa Timo Rönnberg RT-Interiorsilta.

Linjastojen värimaailmaan haettiin inspiraatio suoraan Paasitornin 1920-luvun koristuksista. Messinkiset yksityiskohdat antavat kalusteille ylellisen ja modernin ulkonäön. Uusien linjastojen myötä erityisruokavaliot ovat helposti löydettävissä omasta pöydästään.

RT-Interiors vastasi myös Paasitornin remontista, johon kuului laatoitus, maalaus sekä ravintolatilan linjasaneeraus.

- Ravintola-alueen entinen parkettilattia purettiin ja laatoitettiin. Laatoitus on suora kopio Paasitornin 1920-luvun lattiasta, Timo toteaa loppuun.

Kokonaisuutena Paasitorni onkin upea yhdistelmä uutta ja vanhaa. Remontti toteutui annetussa aikataulussa ja nyt asiakkaat saavat nauttia Paasitornin nykyaikaisista puitteista, herkullisista ruuista sekä tapahtumista.

Paasiravintola, Helsinki
Ravintola Paasitorni, Helsinki

Suunnittelu: Sofia Tuominen, KOKO3
Toteuttaja: RT-Interiors ja Restatop Oy
Toimitussisältö: erikoiskalusteet ja loungekalusteet
Kuvat: Kimmo Virtanen

Edellinen
Kaunis Arena-sarja sopii niin terassille kuin sisätiloihinkin
Seuraava
Paradiso-sarja täydentyi uusilla tuotteilla

Takaisin ylös