EtusivuAjankohtaistaPyöreät muodot, aidot materiaalit ja monokromaattinen värimaailma nousivat esiin Tukholmassa

Pyöreät muodot, aidot materiaalit ja monokromaattinen värimaailma nousivat esiin Tukholmassa

Tämän vuoden Tukholman messuilla korostuivat pyöreät ja kaarevat linjat, aidot materiaalit sekä monokromaattinen värimaailma.

Pyöristettyä, pehmeää ja viimeisteltyä

Pyöristetyt kulmat, pehmeä muotokieli ja laadukas viimeistely tulivat messuilla esiin niin kalusteissa, valaisimissa kuin rakenteissakin. Teräviä kulmia ei kalusteissa juuri näkynyt. Puisissa kalusteissa pinnat oli hiottu niin pehmeiksi, että monella osastolla joutui pysähtymään vain saadakseen hipaista miltä pinta tuntuu sormien alla.

Northern ja Jonas Ihreborn, Tukholman messut 2020
Pedrali, Tukholman messut 2020

 

Luonnollisia materiaaleja

Puumateriaaleissa valloillaan ovat edelleen vaaleat tammi ja saarni, mutta rinnalle on nousemassa myös tumma puu, kuten pähkinä. Puukalusteita näkyi messuilla paljon, ja viimeistelyssä selkeänä trendinä oli havaittavissa luonnollisuus – pinnat oli monissa kalusteissa jätetty luonnolliseen sävyyn tai sävytetty kevyesti peittämättä kuitenkaan puun omaa syykuviota.

Puun lisäksi aito nahkaverhoilu ruskeana sekä rottinki olivat suosiossa. Reikärottinkia näkyi niin kaappien ovissa, tuoleissa kuin valaisimissakin. Myös kierrätysmateriaaleista valmistettuja verhoilukankaita, sisustustuotteita sekä pintoja oli aiempaa enemmän esillä. Tuotteiden valmistuksen vastuullisuutta sekä materiaalien alkuperää tuotiin myös osastoilla aiempaa enemmän esille – sama kehitys jatkunee myös tulevaisuudessa.

Ton ja &Tradition, Tukholman messut 2020

 

Vähän kontrasteja muttei nimeksikään harmaata

Materiaalien tapaan myös messujen värimaailma noudatteli luonnollista kaavaa.  Valtaosa väreistä oli murrettuja ja tehosteena nähtiin muun muassa lohenpunaista, keltaista, vihreää ja sinistä. Tämän vuoden Pantone-sävyksi valittu klassinen sininen oli vielä hyvin hillitysti esillä, mutta tulee varmasti nousemaan tänä vuonna enemmänkin. Vihreä on pitänyt pintansa jo monta vuotta, ja murrettuja vihreän sävyjä näkyi eri osastoilla paljon. Erityisen silmiinpistävää värien puolesta oli monokromaattisuus. Monella osastolla vallitsi levollinen tunnelma ja kontrastit sävyjen välillä olivat pehmeitä, lähes olemattomia. Yllättävää oli myös harmaiden sävyjen vähyys – näyttäisi siltä, että harmaan tilalle ovat astuneet nuden ja ruskean eri sävyt.


 

Karvaa ja tekstuureja

Tekstiileissä, kuten matoissa ja verhoilukankaissa, oli suosittu erilaisia tekstuureita. Pörröinen karvaverhoilu toistui useissa tuoleissa. Buklee verhoilukankaana oli esillä monessa pehmokalusteessa. Lisäksi tekstuurit ja tikkaukset sävyttivät kalusteiden verhoilua. Viime vuoteen verrattuna samettia näkyi yllättävän vähän. Matoissa korostui leikkisyys ja yksityiskohdat – oli kohokuviota, hapsuja ja muotoonleikkausta.

Tu

 

Päämiestemme uutuuksia

ENEA

Enean osato oli raikas ja kauniisti toteutettu. Esillä oli uusi NOA-tuoli, joka soveltuu mainiosti ravintola- ja kahvilaympäristöihin. Noa-tuolin lisäksi esillä oli tyylikäs KUBIKA-moduulisohva. Molemmat uutuustuotteet ovat Estudi Manel Molinan käsialaa.

 

HAY

HAY:n upea uutuus UCHIWA-loungetuoli oli esillä Doshi Levien suunnittelemalla osastolla, joka sijaitsi heti messujen sisääntuloaulassa. Osasto tarjosi mielenkiintoisen matkan tuotteiden suunnittelun eri vaiheisiin, sillä esillä oli myös kalusteiden sekä valaisimien prototyyppejä ja piirroksia.

 

NORTHERN

Northernin osastolla nähtiin useita uutuuksia. Mieleenpainuvimmat olivat kuitenkin teräksen värinen HEAT-riippuvalaisin, joka on saatavana nyt myös pienemmässä koossa. Lisäksi esillä oli Oaki-tuolin uusi loungemalli.

 

ZILIO A&C

Zilion osastolta löytyi myös useampi uutuus. Pidetty ARKAD-rahisarja on saatavana nyt myös matalalla selkänojalla. Esillä oli myös kaunis tammesta valmistettu massiivipuinen OC-pöydänjalka. Uutuustuoli Candid poikkesi messujen pyöreistä ja pehmeistä linjoista minimalistisella ja suoraviivaisella muotoilullaan. Candid ja Arkad ovat Noten käsialaa ja OC-pöydänjalka Mentsenin suunnittelema.