EtusivuAsiakkaatHarmoninen ja luonnonläheinen Omakoti Kastanja

Harmoninen ja luonnonläheinen Omakoti Kastanja

Omakoti Kastanja on Mikkeliin valmistunut palvelukoti, joka tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja tukiasumista kehitysvammaisille nuorille aikuisille. Kastanja muodostuu kahdesta kiinteistöstä, joista toisessa tarjotaan ympärivuorokautista ohjausta ja tukea. Toisena kiinteistönä pihapiirissä on rivitalo, joka on tarkoitettu kevyemmän ohjauksen ja tuen asiakkaille.

Olimme mukana toteuttamassa Kastanjan sisustusta ja kalustusta. Aina hoivakohteita sisustaessa kaluste- ja tekstiilivalinnat tulee tehdä niin, että ne täyttävät kohteen sekä asiakkaan laatulupauksen. Mehiläisen laatulupaus asukkailleen on pyrkiä mahdollistamaan yksilöllinen ja hyvä elämä.

– Oma viihtyisä koti ja turvallisuus ovat niitä laadun osa-alueita, jotka korostuvat rakentaessamme ja sisustaessamme uusia koteja. Tilojen ja kalusteiden tulee olla kodikkaita, turvallisia ja toimivia. Erityistä huomiota Kastanjassa on kiinnitetty materiaaleihin ja väreihin. Kehitysvammaisten asukkaiden kanssa myös turvallisuusasiat ja kalusteiden käytettävyys ja kestävyys korostuvat, kertoo Hoiva Mehiläisen projektipäällikkö Merja Purosalo.

Toimitimme Kastanjaan kaikki yleisten tilojen kalusteet ja tekstiilit. Värimaailma oli tärkeässä osassa ja sen haluttiin linkittyvän palvelukodin luonnonläheiseen teemaan. Kaikki kohteen tekstiilit ja kalusteet on valittu niin, että ne ovat kodikkaita, turvallisia ja helppohoitoisia. Valinnoissa onnistuttiin, sillä uudet tilat ovat keränneet paljon kiitosta niin henkilökunnalta kuin kohteessa vieraileviltakin.

– Erityisesti harmoninen värimaailma ja tilojen kodikkuus ovat saanet kiitosta. Yksittäisenä asiana myös isot luontotaulut ovat herättäneet ihastusta, Merja Purosalo lisää.

Lempitilakseen Merja mainitsee värikkään monitoimitilan, joka inspiroi liikkumiseen ja yhdessä olemiseen. Tilan selkeänä sydämenä toimii katossohva, joka verhoiltiin näyttävästi lämpimän oranssilla ja beigellä kankaalla. Hauskuutta tilaan tuovat palloistuimet ja solmutyynyt – molemmat soveltuvat turvallisiin leikki- ja liikuntahetkiin.

– Monitoimitila on nimensä mukaisesti monitoiminen tila, joka aktivoi liikkumaan, inspiroi kokoontumaan ja toisaalta myös mahdollistaa katossohvan ”syliin” hiljentymisen, Merja summaa.

Omakoti Kastanja avautui asiakkaille juhannuksen aikaan, jolloin ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan uusiin tiloihin. Toivotamme uusille asukkaille kovasti onnea uusiin koteihin.

Omakoti Kastanjan monitoimitila Omakoti Kastanjan keittiö ja oleskelutila Omakotikastanjan keittiö ja oleskelutila Näkymä Omakoti Kastanjan keittiö ja olohuone Omakoti Kastanjan keittiö Omakoti Kastanjan luontoaiheiset sisustustaulut

Asiakas: Hoiva Mehiläinen
Toteuttaja: Restatop Oy
Toimitussisältö: irtokalusteet ja tekstiilit