EtusivuAsiakkaatPlaza Premium Lounge, Helsinki-Vantaan Lentoasema

Plaza Premium Lounge, Helsinki-Vantaan Lentoasema

Restatopin vuoden 2019 mielenkiintoisimpiin sisustuskohteisiin lukeutui ehdottomasti Helsinki-Vantaan lentokentälle avautunut Plaza Premium Lounge. Lounge sijaitsee non-Shengen alueella, mikä toi projektiin paljon ennalta huolehdittavia asioita kuten kulkuluvat ja asennusaikataulujen tarkan suunnittelun. Kohteen tilaajana ja suunnittelijana oli honkongilainen operaattori, joka on toteuttanut vastaavia hankkeita 35:lle kansainväliselle lentokentälle. Restatopilla oli ilo päästä toteuttamaan tämä mielenkiintoinen kokonaisuus, joka sisälsi irtokalusteiden lisäksi myös paljon räätälöityjä mittatilauskalusteita.

– Plaza Premium Loungella on oma brändi, joka toistuu heidän jokaisessa loungessaan kansainvälisesti.  Löysimme brändiin sopivat kalusteet laajasta mallistostamme, ja teetimme halutunlaisia yksityiskohtia sekä kalusteisiin että valaisimiin. Hienoa, että pääsimme toteuttamaan tämän upean projektin, kertoo Restatopin avainasiakaspäällikkö Tinet Santalahti.

Nojatuolit, Plaza Premium Lounge

Projektin suunnitelmaa työstettiin hongkongilaisen yrityksen kanssa Skypen kautta ja puhelimitse.

– Kävimme tarjouksen läpi Skypen kautta, minkä jälkeen sovimme tapaamisen Helsinkiin. Tapaamisessa tutkittiin vielä mallipalat kohteeseen tulevista materiaaleista sekä mallikalusteet suunnitelmaan valituista kalusteista, Tinet jatkaa.

Plaza Premium Loungen suunnitelma sisälsi useita kalusteita, jotka toteutettiin mittatilaustyönä. Tilaan tehtiin 50 nojatuolia, joiden viereen tuli myös tyylikkäät sivupöydät. Sivupöytiin integroitiin pöytävalaisimet ja pistorasiat. Kohteessa käytettiin paljon laadukkaita materiaaleja, kuten erilaisia kivipintoja. Myös sivupöytien pinnat ovat aitoa kiveä.

Nojatuolit, Plaza Premium Lounge

Ruokailutila, Plaza Premium Lounge

Täysin räätälöitynä toteutettiin myös akustoituja Silent Box -puhelinkoppeja, joista löytyy kaikki tarvittava lyhyeen työskentelyhetkeen tai rentoutumiseen.

Kokonaisuudessaan matkustajien tarpeet Plaza Premium loungessa on huomioitu laajasti eri osa-alueilla ja tunnelma on neutraalien värien ansiosta hyvin harmoninen. Luonnonkivipinnat toimivat kohteen ehdottomina katseenvangitsijoina.

– Toimitimme ruokailutilaan upean, yli kolmemetrisen kivitiskin. Tiskin valmisti Edelstein ja se tehtiin tarkasti suunnittelijan piirustusten mukaan. Tiski koottiin ja viimeisteltiin paikan päällä, siihen lisättiin myös pistokepaikat. Niitä ei kohteesta tosiaan puutu, sillä pitkissä ruokapöydissäkin on pistokkeet puhelimen latausta varten. Tämä on tärkeää pitkää matkaa tekeville lentomatkustajille, Tinet mainitsee.

Akustoidut Silent Box -puhelinkopit, Plaza Premium Lounge Akustoidut Silent Box -puhelinkopit, Plaza Premium Lounge

Maisema Helsinki-Vantaan Plaza Premium Loungesta

Plaza Premium Lounge on avoinna päivittäin kello 5.30–24.00. Sisään pääsee muun muassa Priority Pass -kortilla tai sisäänpääsyn ostamalla.

Asiakas ja suunnittelu: Plaza Premium Group
Toteuttaja: Restatop Oy
Toimitussisältö: irtokalusteet ja matot
Kuvat: Inka Khanji