EtusivuAsiakkaatSolo Sokos Hotel Seurahuone

Solo Sokos Hotel Seurahuone

Meillä oli kunnia olla mukana uudistamassa perinteikästä Solo Sokos Hotel Turun Seurahuonetta, joka avautui asiakkaille jälleen vuoden alussa Turun sydämeen. Alkujaan vuonna 1928 avattu hotelli on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Kaikki tilat on uusittu modernilla otteella unohtamatta kuitenkaan 1920-luvun henkeä ja värimaailmaa. Hotellin sisustussuunnitelma on sisustusarkkitehtitoimisto Puroplanin käsialaa.

” Jaakko Puron sanoin tavoitteena oli suunnitella Turkuun uusi uljas, yllätyksellinen ja hauska hotelli, jossa asiakas voi nauttia olostaan”, kertoo Minna Keltto Puroplanilta.

Seurahuoneen sisustuksessa on paljon viitteitä 1920-luvun henkeen, mm. tummaa puuta, koristeellisia yksityiskohtia ja juhlavuuden tuntua. Kaikki on kuitenkin toteutettu modernilla otteella nykyajan vaativienkin asiakkaiden toiveet huomioiden. Kun Puroplanin Minna Keltolta kysyy hotellin erityispiirteistä ja tilojen lempielementeistä, vastaus on selvä:

” Kaikki eri tilat, niin huoneet kuin ravintolat ja aulatilat ovat omia hienoja elementtejään. Kaikissa oma jujunsa ja tunnelmansa.”

Hotellin aulan vastaanottotiski, Ravintola Gunnarin tiskit sekä buffet-aamiaistilan kalusteet ovat Restatopin sisaryrityksen RT-Interiorsin valmistamat ja asentamat. Hotellin aulassa komeileva peiliseinä on myös hieno osoitus RT-Interiorsin osaamisesta. Samaa peilielementtiä on käytetty huoneiden sisustuksessa. Muita huoneisiin valmistettuja kalusteita ovat sängynpäädyt sekä mittatilaustyönä tehdyt vaatekaapit.

Vanhan rakennuksen tilat osoittautuivat välillä suunnitelmia pienemmiksi ja tämä toi projektiin pientä lisäpähkinää purtavaksi.

” Aina tulee yllätyksiä kun tehdään uutta vanhaan rakennukseen, esim. jossain kohtaa tilat ovat suunnitelmia pienempiä, sitten täytyy vaan soveltaa niin kiinto- kuin irtokalustuksessa”, toteaa Minna Keltto.

RT-Interiors on tottunut ratkaisemaan työmaalla eteen tulevia haasteita, joten mittamuutokset eivät koituneet ongelmaksi. Nyt historiallinen rakennus seisoo ylväänä paraatipaikalla tarjoten asiakkailleen hienoja elämyksiä ja maittavaa ruokaa.


Asiakas: Solo Sokos Hotel Seurahuone
Toimitussisältö: kiintokalusteet sekä sisustuselementit.
Kuvat: kuva 1, Wellu Hämäläinen, kuvat 2-5 Aki Aro.