EtusivuAsiakkaatVilla Luoto -palvelukoti – Asuntomessut, Pori

Villa Luoto -palvelukoti – Asuntomessut, Pori

Villa Luoto on Porin Asuntomessualueella sijaitseva yhteisöllinen ikääntyneiden palvelukoti. Kohde on historian ensimmäinen Suomen Asuntomessuille rakennettu palvelukoti. Villa Luoto toimii osana Virkkulankylää, joka sisältää hoivapalveluja tarjoavan kyläkeskuksen lisäksi erilaisia asumismuotoja ikääntyneille ja heidän läheisilleen. Villa Luoto tarjoaa kodin 30:lle tehostettua palveluasumista tarvitsevalle sekä 24 palveluasuntoa itsenäisempään asumiseen.

Toimitimme Villa Luotoon yhteisten tilojen (oleskelu- ja ruokailutilat sekä käytävät) kalusteet, paloturvalliset sisustus- ja julkitilojen tekstiilit sekä valaisimet. Kalustevalinnoista ja suunnittelusta vastasi Mira Tunnela.

Villa Luodon kaluste-, valaisin- ja tekstiilivalintojen haluttiin tukevan kohteen ydinideaa eli yhteisöllisyyttä ja ekologisuutta. Kohteeseen valikoitui kalusteita, jotka tukevat käyttäjien yksilöllisiä tarpeita sekä avustavat päivän toiminnoissa. Villa Luotoon asennettiin mm. dynaaminen valaistus, joka helpottaa muistisairaita päivän rytmittämisessä.

Puiset kalusteet olivat luonnollinen valinta kohteeseen, sillä kohde on rakennettu suomalaisesta kuusipuusta.  Kalusteiden ja tekstiilien värimaailma sai inspiraationsa kohteen ympäristöstä, merestä sekä luonnosta.

– Villa Luodon sisustuksella on onnistuttu luomaan kohteeseen kodikas ja rauhallinen tunnelma. Luonnon inspiroimat sävyt ja materiaalit sekä valitut kalusteet muodostavat eheän kokonaisuuden, jota täydentävät näyttävät puiset sisustusvalaisimet ja paikallisista luontokuvista tehdyt taulut. Kohteesta saatu palaute on ollut todella positiivista. On ilo esitellä kotia tuleville ja potentiaalisille asiakkaille! – Merja Purosalo, Projektipäällikkö, Hoiva Mehiläinen

Villa Luoto, aula ja terassi. Porin Asuntomessut 2018.

Villa Luoto Oleskelutila

Asiakas: Mehiläinen Oy
Arkkitehtisuunnittelu: PAVE Arkkitehdit Oy
Toteuttaja: Restatop Oy
Toimitussisältö: irtokalusteet, valaisimet, terassikalusteet ja paloturvalliset tekstiilit
Kuvat: Nina Hemming