EtusivuAjankohtaistaVinkkejä terassille ja ulkotilojen sisustukseen

Vinkkejä terassille ja ulkotilojen sisustukseen

Kevät tulee kohisten ja juuri nyt on paras aika suunnata katse terassille ja ulkotilojen sisustukseen. Päätimme koota muutamia vinkkejä, joista voi olla hyötyä terassin suunnittelussa sekä kalusteita valittaessa. Suurin osa valmistajistamme ovat Eurooppalaisia, joten kalusteiden toimitusaika on keskimäärin 4-6 viikkoa, nyt on siis juuri oikea aika tilata terassikalusteet tulevaa kesää varten.

1. Tila ja sen muunneltavuus

Pienemmälle terassille sovpivat kokoontaittuvat ja pinoutuvat kalusteet.

Käytettävissä oleva tila – sekä itse terassi että säilytystila – vaikuttavat oleellisesti terassikalusteiden valintaan. Jos terassi joudutaan tyhjentämään aina sulkemisajan jälkeen, kevyet ja helposti liikuteltavat kalusteet helpottavat terassin kasaamista. Jos taas säilytystilaa terassikauden ulkopuolella on rajallisesti, kannattaa valita kalusteita, jotka taittuvat kasaan tai pinoutuvat hyvin. Näin säästetään säilytyksessä arvokkaita neliöitä.

Terassia suunniteltaessa on hyvä lähteä liikkeelle aina asiakaspaikkojen määrästä, terassille toivotuista toiminnoista ja siitä millainen tunnelma terassille halutaan luoda. Mikäli käytössä on suuri ulkotila, voi sitä jakaa erilaisiin osiin – sohvaryhmällä voit rakentaa terassille mukavan loungen, jossa voi siemailla drinkkejä, kun taas terassin toisessa päädyssä voidaan keskittyä ruokailuun suurempien pöytien äärellä.

Tilaa säästäviä kalusteita pikkuterassille:
Bisto 0101 metallituoli
Enjoy 460 taittotuoli
Bistro 6042 pöytä

Loungekalusteita suurelle terassille:
Komodo 5 sohva
Arena sohva
Conic 8437 loungetuoli

 

2. Oikeanlaisen pöydänjalan valinta

Epätasainen alusta aiheuttaa usein päänvaivaa terassilla. Kaikki ovat törmänneet huojuviin terassipöytiin ja tietävät, että pöydän heiluminen häiritsee, vaikka puitteet muuten olisivat terassilla kunnossa. Mikäli terassi sijaitsee katukivetyksellä tai muuten epätasaisella alustalla, suosittelemme terassipöytiin itsensä tasaavia pöydänjalkoja. Itsensä tasaavat Contact X4 -pöydänjalat ovat kuin luotuja epätasaisille alustoille, niiden patentoitu teknologia tasaa pöydän epätasaisesta alustasta huolimatta.

Tutustu pöydänjalkoihin

 

3. Latauspisteet ovat tätä päivää myös terassilla

Asiakkaiden puhelimien ns. latausrumba on varmasti tuttu monelle tämän päivän ravintolatyöntekijälle, ja erilaiset integroidut latauspisteet ovatkin yleistyneet julkitilakalusteissa huimasti. Meillä on ilo tarjota tähän myös säänkestävä ratkaisu: Duratop-pöydänkansi langattomalla latauspisteellä. Pöydänkansi sopii hyvin yhteen itsensä tasaavien pöydänjalkojen kanssa ja kanteen on saatavana useita tyylikkäitä kuoseja. Lue lisää tuotteesta TÄSTÄ.

4. Valaistus viimeistelee terassin

Terassin valaistus

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä on terassin valaistus. Valaistuksella luot terassille erilaisia tunnelmia kädenkäänteessä. Meiltä löydät monipuolisen valikoiman ulkovalaisimia terassille. Valo ei tarkoita aina perinteistä valaisinta, vaan valo voi olla myös itse kalusteessa tai vaikkapa kukkaruukussa.

Monipuolisia ratkaisuja terassin valaistukseen:
Balad pöytävalaisimet
Mooon jalkavalaisin Bluetooth-yhteydellä
Bartolomeo baaritiski
Bartolomeo Display tarjoiluhylly