Ajankohtaista

Kaunis Arena-sarja sopii niin terassille kuin sisätiloihinkin

Arena-sarjan tuotteissa toistuu kaunis rottinkia jäljittelevä rakenne. Sarjaan kuuluu 2-istuttava sohva, nojatuoli sekä eri kokoisia pöytiä. Kaikki sarjan tuotteet on valmistettu galvanoidusta teräksestä, joka takaa tuotteille pitkän käyttöiän. Sohvan ja nojatuolin pehmusteet ovat saatavana säänkestävinä. Mainio sarja ravintolan tai kahvilan terassille. Useat eri värivaihtoehdot auttavat luomaan oman tilan ilmeeseen sopivan kokonaisuuden.

Lue lisää

Vinkkejä terassille ja ulkotilojen sisustukseen

Kevät tulee kohisten ja juuri nyt on paras aika suunnata katse terassille ja ulkotilojen sisustukseen. Meiltä on ilmestynyt uusi kuvasto Terrace & Outdoor 2020, jota pääsette selaamaan tämän kirjoituksen lopusta. Päätimme lisäksi koota muutamia vinkkejä, joista voi olla hyötyä terassin suunnittelussa ja kalusteita valittaessa. Suurin osa valmistajistamme on Euroopasta, joten kalusteiden toimitusaika on keskimäärin 4-6 viikkoa, nyt on siis juuri oikea aika tilata terassikalusteet tulevaa kesää varten.

Lue lisää

Pyöreät muodot, aidot materiaalit ja monokromaattinen värimaailma nousivat esiin Tukholmassa

Tämän vuoden Tukholman messuilla korostuivat pyöreät ja kaarevat linjat, aidot materiaalit sekä monokromaattinen värimaailma.

Lue lisää

Stockholm Furniture Fair 2020

Alkuvuoden tärkein kaluste- ja valaisintapahtuma avaa pian ovensa Tukholmassa. Oletko tulossa mukaan?

Lue lisää

Historiallisen Bottan uudistus

Historiallinen Ostrobotnia-talo, nykyisin Botta, sijaitsee paraatipaikalla Helsingin Töölössä. Bottan historia ylettyy aina 1900-luvun alkuun saakka, jolloin talon rakentaminen aloitettiin ylioppilaiden järjestötoiminnan tarpeista. Rakennuksen valmistumisen jälkeen Ostrobotnia-talossa on ollut monenlaista toimintaa: rakennuksessa on mm. perustettu jääkäriliike Suomen itsenäistymisen jälkeen, ja kieltolain kumouduttua ensimmäinen Alkon myymälä avautui Bottan katutasoon. Monipuoliseksi ravintolakeskittymäksi kehittyneen Bottan tilojen uudistaminen alkoi ensimmäisen kerran jo keväällä 2017. Juhlasali uudistettiin keväällä 2019 ja sen seurauksena siitä kuoriutui yksi Helsingin upeimmista juhlatiloista. Tilojen sisustuksen suunnittelusta vastasi Lela Louhio.

Lue lisää

Plaza Premium Lounge, Helsinki-Vantaan Lentoasema

Restatopin vuoden 2019 mielenkiintoisimpiin sisustuskohteisiin lukeutui ehdottomasti Helsinki-Vantaan lentokentälle avautunut Plaza Premium Lounge. Lounge sijaitsee non-Shengen alueella, mikä toi projektiin paljon ennalta huolehdittavia asioita kuten kulkuluvat ja asennusaikataulujen tarkan suunnittelun. Kohteen tilaajana ja suunnittelijana oli honkongilainen operaattori, joka on toteuttanut vastaavia hankkeita 35:lle kansainväliselle lentokentälle. Restatopilla oli ilo päästä toteuttamaan tämä mielenkiintoinen kokonaisuus, joka sisälsi irtokalusteiden lisäksi myös paljon räätälöityjä mittatilauskalusteita.

Lue lisää

Arturo Alvarez – Young Talent Award 2020

Espanjalaisen valaisinvalmistajan Arturo Alvarezin Young Talent Award -valaisinsuunnittelukilpailu on parhaillaan käynnissä. Arturo Alvarez haluaa kilpailun myötä tukea uusia, nuoria suunnittelijoita.

Lue lisää

Tunnelmalliset Fluo-riippuvalaisimet

Arturo Álvarezin valaisimet ovat taideteoksia. Jokainen valaisin valmistetaan käsin tekniikoilla, jotka pohjautuvat vanhoihin perinteisiin taidetekniikoihin. Luonto inspiroi Arturoa ja toimii valaisimien suunnittelun lähtökohtana. Fluo-riippuvalaisinsarja koostuu kolmesta eri kokoisesta valaisimesta, joista suurin on halkaisijaltaan liki kolmemetrinen. Fluo-valaisimet on valmistettu maalatusta teräsverkosta. Materiaalista huolimatta muotoilu on kevyen ilmava ja tuo mieleen tyllihameen laskokset tai pilvenhattaran. Valo heijastuu kauniisti metalliverkon lävitse luoden moniulotteisen valaistuksen. Arturon valaisimille tyypillistä on erilaiset materiaaliyhdistelmät, valon taittuminen ja muotoilu. Suurimmalle Fluo-riippuvalaisimelle myönnettiin vuonna 2009 Good Design Award -palkinto Suurimmat kattokruunut -kategoriassa.

Lue lisää

Ajaton ja tyylikäs Bernard, HAY

Shane Schneckin suunnittelemassa Bernard-loungetuolissa on kaunis massiivipuinen runko, jonka muotoilu on pehmeälinjainen ja ajaton. Massiivipuisen pyökkirungon varaan on pingotettu verhoilukangas, joka antaa tuolille rennon ilmeen ja tekee siitä mukavan istua. Irrotettavan verhoilukankaan joustavuutta voi säätää helposti tuolin alapuolelle kätketyn nyörityksen avulla. Verhoilukankaaksi voi valita joko laadukkaan nahan tai kestävän purjekankaan. Bernard-loungetuoli sopii käytettäväksi monenlaisissa ympäristöissä, kuten hotellin aulatiloissa sohvapöydän äärellä tai vaikkapa hotellihuoneissa. Bernard on helppo sijoittaa erilaisiin kalusteryhmiin ja se toimii mainiosti myös pareittain. Runkoon ja verhoiluun on saatavana useita eri viimeistelyvaihtoehtoja. Valmistaja HAY.

Lue lisää

Mall of Tripla

Lokakuussa 2019 avattu Mall of Tripla on Pohjoismaiden suurin kauppakeskus. Pinta-alaa ostoskeskuksella on huikeat 85 000 neliömetriä ja vuokrattavia liikekiinteistöjä 250 kappaletta. Kaiken nitoo yhteen rennot kokoontumispaikat sekä hyvät ruoka- ja juomaravintolat.

Lue lisää

Fredde’s Food & Fire

Fredde’s on Helsingin Triplassa sijaitseva rento ruokapaikka, joka soveltuu niin lounastamiseen kuin illanviettoon ystävien kesken. Toimitimme kohteeseen irtokalusteet ja valaisimet. Kohteen suunnittelusta vastasi Jaana Ekman Visionary Design Partners Oy:stä.

Lue lisää

Oluthuone Ratamo

Oluthuone Ratamo sijaitsee Triplan keskeisimmällä paikalla rautatieaseman läheisyydessä. Ratamossa voit seurata kaupungin sykettä aitiopaikalta ja nauttia laadukkaista oluista sekä viineistä. Toimitimme kohteeseen kaikki irtokalusteet ja valaisimet. Kohteen suunnittelusta vastasi Promakers Oy.

Lue lisää

Urban Rabbit

Urban Rabbit on yksi Helsingin Pasilassa sijaitsevan Triplan monista kohtaamispaikoista. Tässä Gastropubissa on tunnelmaa ja yksityiskohtia niin, ettei vierailija takuula pääse kyllästymään. Toimitimme kohteeseen irtokalusteet ja valaisimet. Kohteen suunnittelusta vastasi Promakers Oy.

Lue lisää

Delivery Hero – Monipuolinen ja muuntautuva työtila höystettynä ravintola-aiheisilla teemoilla

Delivery Heron työtilojen suunnittelu sai alkusysäyksen Pizza-onlinen ja foodoran muutosta yhteisiin tiloihin Helsingin Pasilaan. Tavoite oli luoda inspiroivat tilat, jotka tukevat sekä monipuolista työntekoa että uuden yhteisön syntymistä. Delivery Hero Finlandin tavaramerkit Pizza-online.fi sekä foodora kuuluvat Pohjoismaiden suurimpiin toimijoihin ruoan kotiinkuljetuksen saralla. Suomessa yrityksen toimintaan kuuluu noin 1500 ravintolaa ja noin 70 omistautunutta ja ruokaa rakastavaa työntekijää, jotka työskentelevät molempien tavaramerkkien parissa. Haastattelimme sekä suunnittelutiimiä Rune & Berg Designilta että Delivery Heron koordinaattoria Anni Mannista uusien tilojen suunnittelun lähtökohdista, sekä valmiiden tilojen toimivuudesta. Toimitimme uuteen toimistokohteeseen valtaosan irtokalusteista sekä valaisimista.

Lue lisää

Harmoninen ja luonnonläheinen Omakoti Kastanja

Omakoti Kastanja on Mikkeliin valmistunut palvelukoti, joka tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja tukiasumista kehitysvammaisille nuorille aikuisille. Kastanja muodostuu kahdesta kiinteistöstä, joista toisessa tarjotaan ympärivuorokautista ohjausta ja tukea. Toisena kiinteistönä pihapiirissä on rivitalo, joka on tarkoitettu kevyemmän ohjauksen ja tuen asiakkaille.

Lue lisää

Solo Sokos Hotel Seurahuone

Meillä oli kunnia olla mukana uudistamassa perinteikästä Solo Sokos Hotel Turun Seurahuonetta, joka avautui asiakkaille jälleen vuoden alussa Turun sydämeen. Alkujaan vuonna 1928 avattu hotelli on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Kaikki tilat on uusittu modernilla otteella unohtamatta kuitenkaan 1920-luvun henkeä ja värimaailmaa. Hotellin sisustussuunnitelma on sisustusarkkitehtitoimisto Puroplanin käsialaa.

Lue lisää

Salone del Mobile 2019 – Milanon messujen parhaat palat

Restatopin myyntitiimi vieraili Milanossa tutustumassa kevään uutuuksiin ja tämän hetken sisustustrendeihin. Euroopan suurin designalan tapahtuma Salone del Mobile tarjosi jälleen rutkasti nähtävää. Mieleen messuilta jäivät erityisesti luonnonläheinen värimaailma sekä aidot materiaalit.

Lue lisää

Herkkujuustolan Juustotupa

Sastamalassa sijaitseva Herkkujuustolan Juustotupa sai persoonalliset tilaan sopivat kalusteet.

Lue lisää

Yhteensä 112 (7 sivua)